Jouluinen lumiukko-kuivakakku

Mistähän se johtuu, että vaikka tietää joulun tulevan aina samaan aikaan vuodesta, niin silti aina tulee yhtä kiire ja yhtäkkiä vaan huomaa joulun olevan viikon päässä!? Vaikka meilläkin on vielä lahjat paketoimatta ja joululaatikot valmistamatta, on meillä sentään pakastin jo leivottu täyteen herkkuja (sillähän pääsee jo pitkälle!) 🙂 Meillä tykätään syödä kuivakakkuja näin joulun alla ja varsinkin joulun mausteille tuoksuva piimäkakku on ihan ehdoton lemppari. Kakussa on vähän samaa makua kuin söisi raakaa piparkakkutaikinaa! 

joulun kuivakakku

Kuivakakuille saa muuten kivasti uutta ilmettä erilaisilla kahvikakkumuoteilla. Mä olen itse käyttänyt Nordic Waven valmistamia kuivakakkumuotteja, jotka ovat olleet todella laadukkaita ja hyviä käytössä. Oma lemppari on lumiukko-muotti, jolla saa tehtyä niin jouluisia kuin myös talvisia kakkuja.

joulun kuivakakku

Jouluinen kuivakakku

( iso kahvikakkuvuoka )

 • 450g fariinisokeria
 • 300g vehnäjauhoja
 • 2 tl kanelia
 • 2 tl inkivääriä
 • 2 tl kardemummaa
 • 1 tl neilikkaa
 • 1 tl soodaa
 • 1/4 tl suolaa
 • 2dl piimää
 • 2 munaa
 • 100g  voisulaa
Sekoita kuivat aineet kunnolla keskenään. Lisää joukkoon piimä, kananmunat ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla.
Lumiukko-vuokaan taikina kannattaa tehdä 1,5-kertaisena!

joulun kuivakakku

Kakku säilyy hyvin huoneenlämmössä ja maku vaan paranee parissa päivässä. Tällä reseptillä kakusta tulee vaan niin mielettömän hyvää ja pehmeää, että kaksikin päivää odottelua tekee todella vaikeaa! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s