Kaksi erilaista joulukalenteria

Ihan mahtavaa joulukuun 1. päivää! Meillä päivä alkoi lasten kanssa joulukalentereiden parissa, kuten varmasti monessa muussakin perheessä. Tänä vuonna meidän lapsia hemmotellaan oikein kunnolla, kun suklaakalentereiden lisäksi lapsilla on tänä vuonna kaksi muuta kalenteria; paperipusseista tehty joulukalenteri, joka sisältää kaikkea pientä ja tarpeellista sekä koko perheelle tarkoitettu aineeton joulukalenteri.

joulukalenteri
Ensimmäisen kalenterin tein lapsille vanhasta taulusta, liitutaulutarrasta, askarteluun tarkoitetuista pyykkipojista sekä paperipusseista. Meidän perheessä (lapsilla) kuluu todella paljon kyniä, pyyhekumeja ja muita koulu- ja askartelutarvikkeita, joten miksipä antaa ne joulun alla suoraan, jos niistä voi tehdä myös joulukalenterin. Paperipusseista löytyykin kynien ja pyyhekumien lisäksi leimasimia, tarroja, avaimenperiä kuin myös pieniä leluja. Tavaroiden lisäksi joulukalenterista löytyy pari yhteistä teemahetki-lappua kuten kuusen koristelua ja pipareiden leivontaa.

joulukalenteri

Joulukalenteri vaati pientä tuunausta, kun ensin päällystin kirpparilta löytyneen taulun muovisen suojalasin liitutaulutarralla ja sen jälkeen liimasin Tigerista löydetyt jouluiset pyykkipojat pikaliimalla tauluun. Ennen liimamista täytin lahjapussit tavaroilla ja mallasin pussukoita sopivaan järjestykseen taululle. Kun kaikki paperipussit olivat löytäneet paikkansa, liimasin pyykkipojat kiinni tauluun paperipussien kohdille.

joulukalenteri

joulukalenteri

Me saatiin myös meidän tytön kummitädiltä joulukalenteri, joka on tarkoitettu koko perheelle. Jouluhan on pitkälti perhejuhla ja parasta joulussa on juurikin yhdessä touhuaminen. Niinpä kalenterissa on 24 erilaista tekemistä ja askaretta, jotka perhe voi tehdä yhdessä, yhden per päivä. Suurin osa askareista on vielä sellaisia, että niihin riittää aika kiireisenä arki-iltanakin. Joulukalenterista löytyikin mm. seuraavia puuhia; ”Kirjoittakaa joulupukille kirje.”, ”Kertokaa toisillenne vähintään yksi mieluinen jouluperinne. Kirjatkaa ne ylös muistiin ja yrittäkää pitää niistä kiinni.”, ja ”Askarrelkaa jokin joulukoriste yhdessä.” Kalenterin mukana tuli myös tonttu, jonka parran saa leikata lyhyemmäksi joka päivä uuden askareen myötä. Kiitos vaan sinne kummitädille tästä hauskasta kalenterista!

joulukalenteri

Joulukalentereiden ei siis tarvitse olla aina suklaisia tai sisältää leluja, ja luulenpa, että lapsetkin osaavat arvostaa yhdessä olemista ja tekemistä koko perheen kesken. Tänä vuonna sosiaalisessa mediassa on myös näkynyt paljon paketoiduista kirjoista tehtyjä joulukalentereita ideana, että joka ilta lapsi saa avata yhden paketoidun kirjan, jonka vanhempi lukee lapselle esimerkiksi iltasaduksi. Sellainenkin olisi kiva toteuttaa joku vuosi lapsille!

joulukalenteri

Millaisia joulukalentereita teillä on?

Mukavaa torstai-iltaa!

Today is December 1st and we started the day by opening the advent calendars. This year our kids have been spoiled with three different types of advent calendars; a chocolate advent calendar, a DIY-calendar as well as an activity-based family advent calendar. I made the DIY-calendar out of an old picture frame, small paper bags and some clothespins. The activity-based calendar was a gift from our daughters godmother. The idea behind that calendar is to do one named thing together with the whole family every day. I think that our kids will absolutely love when they can have fun with the entire family during the family fun activities. 

2 kommenttia artikkeliin ”Kaksi erilaista joulukalenteria

  1. Aivan ihana idea tuo perheen yhteinen joulukalenteri!

    Ja ihana on myös itse tekemäsi kalenteri. Varmasti lapset tykkäävät. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s