Pehmeät korvapuustit

Täällä on aloitettu pikku hiljaa joululeipomiset, kun eilen leivoin pari taatelikakkua kokeilumielessä ja samalla tuli leivottua pitkästä aikaa myös korvapuusteja, jotka ovat meidän perheessä suurta herkkua. Pellillinen korvapuusteja hupenikin nopeasti illan aikana parempiin suihin. 

korvapuustit

Vaikka mä rakastankin kokeilla uusia reseptejä ja ruokakirja-kokoelma kasvaa vuosi vuodelta, on yksi kirja edelleen ylitse muiden. Vuonna 2004 mä olin nuori tyttö lukiossa ja eräänä päivänä kotitalouden tunnilla opettaja jakoi kaikille halukkaille oppilaille vanhoja kotitalouden kirjoja, joita koulussa oli käytetty.  Uudet kotitalouden kirjat oli tilattu ja vanhoista piti päästä eroon. Ja nyt reilut 10 vuotta myöhemmin yksi noista vanhoista kirjoista kulkee edelleenkin mukanani. Kirja on kohta 20 vuotta vanha, minkä myötä sivutkin ovat alkaneet haurastumaan ja kellertämään ja kirjaa selatessa huomaa nopeasti ne sivut, mitkä on avattu uudelleen ja uudelleen. Ja yksi uudelleen ja uudellen avattu aukeama tahrojen ja muistiinpanojen täyttämänä on  juuri se aukeama, mistä löytyy korvapuustien ohje.

Korvapuustit 16 – 18 kpl

 • 2,5 dl maitoa
 • 25 g tuorehiivaa
 • 1 kananmuna
 • 3/4 tl suolaa
 • 3/4 dl sokeria
 • 1 – 2 tl kardemummaa
 • 6 – 7 dl vehnäjauhoja
 • 75 g voita

Täyte:

 • 25 g huoneenlämpöistä voita
 • 3 tl kanelia
 • 3 rkl sokeria

Koristeluun:

 • 1 kananmuna
 • raesokeria

korvapuustit

 1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Sekoita tasaiseksi.
 2. Vatkaa joukkoon muna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä samalla kädellä tai koneella alustaen.
 3. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi ja vaivaa taikina käsin tai koneella kiinteäksi palloksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.
 4. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi. Levitä voi veitsellä taikinalevylle ja ripottele pinnalle kaneli ja sokeri.
 5. Kääri levy rullalle ja leikkaa vinosti 16 – 18 palaan. Aseta palaset pellille kapea puoli ylöspäin ja paina peukaloilla litteiksi korvapuusteiksi. Anna kohota hetken peitettynä. 
 6. Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.

korvapuustit

Meillä korvapuustit häviävät kyllä niin nopeasti parempiin suihin, että taikinan teen nykyään vähintään kaksinkertaisena. Ja täytettäkin tulee ennemmin laitettua runsaasti vapaalla kädellä kuin mitaten tarkalleen tee- ja ruokalusikoilla. Meillä taitaa kulkea suvussa jonkinlainen pullageeni, kun mummini on perikuva täydellisestä pullantuoksuisesta mummista ja äidistä ja oma äitini leipoi meille lapsille pullaa meidän vielä ollessamme teinejä ja nyt pullat sekä korvapuustit maistuvat myös omille lapsukaisille. Vastaleivotut ja pehmeät korvapuustit vaan ovat niin hyviä! 

korvapuustit

Herkullista viikonloppua kaikille! 🙂

Yesterday I started to bake the first Christmas sweets of this year and at the same time I also baked some Finnish cinnamon buns, which everyone in our family loves. I have baked cinnamon buns for the last few years based on a recipe I found from my old cook book, which I got from my high-school teacher when I was 18 years old. Although the book itself is almost 20 years old and yellowish, I love the book and all of its food stains and marks. It is absolutely my most dearest cook book ever. Buns have been a very traditional sweet in our family for generations. My grandmother used to make them for her children when they were little and my mom used to make some for my sister and I. Now I love to make the same buns for my children. These cinnamon buns just are so good, when they are fresh and warm straight from the oven. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s