Joulu hiipii olohuoneeseen

Niin ne vaan alkaa ajatukset kääntymään pikku hiljaa joulua kohti, vaikka vasta marraskuun puoliväliä mennään. Ensimmäiset joulukoristeetkin on kaivettu varastosta ja jouluiset viltit ja tyynyt tuotu olohuoneeseen lämpöä ja väriä antamaan. 

jouluinen olohuone

jouluinen olohuone

jouluinen olohuone

Kahden ulkomailla vietetyn joulun jälkeen, tänä vuonna on taas luvassa odotettu perinteinen suomalainen joulu. Ja mikä parasta, tänä vuonna päästään taas viettämään joulua isommalla porukalla. Mulle rakkaimmat joulumuistot ovatkin syntyneet hetkistä, kun lapsena on saanut viettää joulua yhdessä oman perheen ja sukulaisten kanssa. Ja saman mä haluaisin suoda myös omille lapsille. Ja nyt tänä vuonna me päästään vihdoinkin  viettämään siskoni kanssa ensimmäistä yhteistä joulua sen jälkeen, kun meistä on tullut vanhempia! Meidän lapset ovat myös todella läheisiä keskenään, joten tästä joulusta tulee varmasti meille kaikille ainutlaatuinen! Siskoni perheen lisäksi me saadaan joulua viettämään lasten mummit sekä siskoni appivanhemmat. Miten mahtavaa!

jouluinen olohuone

Me ollaan kummatkin siskoni kanssa jouluihmisiä, joten uskotte varmaan, että kun laittaa kaksi jouluhöperöä yhteen, niin jouluhössötystä riittää. Onneksi meillä on siskoni kanssa rennot miehet, joita ei pahemmin haittaa meidän jouluhössötykset, jotka aloitettiin jo hyvissä ajoin ennen syksyä! Joulumenukin on jo kirjoitettu ylös ja kalenteriin varattu päivät, kun yhdessä leivotaan piparit ja joululaatikot. Mä luulenkin, että meillä tulee tänä vuonna joulupöytä notkumaan kunnolla perinteisistä suomalaisista jouluruuista ja -herkuista. 

Pari amerikkalaista joulua ovat kuitenkin muovanneet meidän perheen jouluperinteitä sen verran, että mä luulen, että amerikkalaisuuskin tulee jotenkin näkymään meidän joulussa. Jos ei muuten, niin varmastikin ainakin joulukattauksessa ja kuusen koristeissa.

jouluinen olohuone

Vaikka tässä on ehtinyt viettämään jos minkälaista joulua viime vuosina, on kaksi asiaa säilynyt joka joulu; aito joulukuusi ja punaiset joulutyynyt. Ja ne varmastikin tulevat myös tänä vuonna löytämään paikkansa meidän kodista. Ja ennen kuin sen joululle tuoksuvan aidon joulukuusen saa kantaa sisälle, fiilistellään me lähestyvää joulua pehmeillä punaisilla tyynyillä ja lämpimillä vilteillä. Ja illan tullen sytytetään kynttilän palamaan ja kaivetaan esiin lautapelit.

jouluinen olohuone

jouluinen olohuone

jouluinen olohuone

Kaunista marraskuista päivää kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s