DIY Halloween: Lasipullot kynttilänjaloiksi

Idea tämän päivän Halloween-toteukseen syntyi, kun selailin Pinterestiä ja siellä vastaan tuli kuva, missä kattauksessa oli käytetty mustia lasipulloja kynttilänjalkoina. Musta ja oranssihan mielletään usein halloweenin ”pääväreiksi”, joten mustat lasipullot sopisivat myös täydellisesti halloween-kattaukseen. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että mustan ja oranssin lisäksi halloweenina saa hullutella muillakin väreillä kuten kullalla, hopealla, punaisella tai violetilla. Ja niinpä päädyin itse tuunaamaan lasipullot kultaisiksi.

halloween-kattaus, halloween askartelu, halloween diy, ideoita halloween

Lasipullot kynttilänjaloiksi – Tarvikkeet:

  • Lasipulloja (esim. viini- ja mehupulloja)
  • Kultainen spraymaali
  • Suoja-alusta (esim. iso pahvialusta)
  • Suojakäsineet
  • Ämpäri
  • Käsitiskiainetta

kuvakollaasi

  1.  Poista pulloista etiketit ja kaikki irtonaiset osat esimerkiksi korkkien kierreosat. Jos etiketit eivät irtoa varovasti vetämällä, laita pullot likoamaan yön yli vedellä täytettyyn ämpäriin tai tiskialtaaseen. Veteen voi myös lisätä tiskiainetta, joka edistää etikettien irtoamista. Liotuksen jälkeen etiketit pitäisi lähteä irti kevyesti vetämällä tai esimerkiksi kevyesti karhunkielellä rapsuttamalla. Huuhtele ja anna pullojen kuivua.
  2. Suojaa kädet ja nosta kuivat ja puhtaat pullot suoja-alustan päälle. Maalaa pullot spraypullon ohjeiden mukaisesti ja mieluusti ulkona. Itse sprayjasin lasipullot 3 – 4 kertaa ohuilla maalikerroksilla. Anna pullojen kuivua.

halloween-kattaus

Valmiit kultaiset pullot yhdistin mustien kruunukynttilöiden ja kurpitsoiden kanssa. Suomesta on muuten todella vaikeaa löytää mustia kruunukynttilöitä kaupoista ja Citymarket olikin ainoa kauppa nettikauppojen lisäksi, mistä mustia kruunukynttilöitä olen löytänyt. Näihin olisi varmasti sopinut myös valkoiset kynttilät valkoisten kurpitsoiden rinnalle.

halloween-kattaus

Huomenna tuunataankin lisää vanhoja esineitä halloween-koristeiksi ja luvassa on mm.  kirpparilta löytynyt maljakko ja taulu, jotka saivat ihan uuden ilmeen.

Mukavaa tiistaita kaikille! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s