Ennen ja jälkeen: Kylpyhuone

Hellou! Uusi viikko ja uudet jutut ovat taas täällä. Ja tänään ensimmäistä kertaa ennen ja jälkeen -kuvia meidän yläkerran kylppäriremontista. Meillähän uusittiin ennen muuttoa pitkälti kaikki huoneet keittiötä ja kylpyhuoneita lukuunottamatta lattiasta kattoon ja nyt muuton ja kesän jälkeen uuden ilmeen on saanut myös ikuisuusprojektiksi muodostunut yläkerran kylpyhuone. 

kylpyhuone

Kylppärissä oli ennestään beiget ruusukuvioiset seinäkaakelit, joissa ei ollut mitään muuta vikaa, kuin se, että ne eivät vaan olleet oikein meidän makuun. Lattialaatat taas olivat ihan jees ja hyvässä kunnossa, joten niiden annettiin jäädä sellaisiksi. 

kylpyhuone

Niinpä seinäkaakelit pestiin ja käsiteltiin Primerilla, jonka jälkeen kaakelit ylitasoitettiin märkätilatasoitteella. Tasoitteen kuivuttua seinät hiottiin tasaisiksi ja paikattiin jäljelle jääneet kolot ja epätasaisuudet. Ja kuten varmaan uskotte, seinien tasoittaminen ja hiominen tasaiseksi oli kaikkea muuta kuin helppo juttu. Onneksi meiltä löytyy oma loistava remontoija, kun isäni on rakennusmies ammatiltaan. En tiedä olisinko voinut antanut kenenkään muun hoitaa tasoitusta ja hiontaa, sen verran se vaati kärsivällisyyttä ja tasaista jälkeä.

Sen jälkeen kun seinät oli saatu tasaiseksi, maalattiin ne Tikkurilan Lujalla. Sävyksi valittiin Pro Grey -malliston sävy 1915 eli sama sävy, mitä meiltä löytyy jo lastenhuoneista, ruokailutilasta, työhuoneesta ja olohuoneesta. Sävy on kivan vaaleanharmaa, jossa on myös ripaus beigea. Sävy näyttääkin tietyssä valossa vahvan harmaalta ja toisessa valossa vaaleanbeigeelta ripauksella harmaata. 

Ihan kokonaan seinälaattoja ei kuitenkaan ylitasoitettu, vaan seinän sisään asennetun peilin koristelaatat saivat jäädä esille ja nyt ne tuovatkin kivasti koristeellisuutta ja sävyä muuten niin pelkistettyyn kylpyhuoneeseen. Myös Heritagen klassisen kaunis allaskokonaisuus sai jäädä. 

kylpyhuone3

Seinälaattojen lisäksi myös kylpyamme ja suihkusetti vaihtuivat. 15 vuotta vanha kylpyamme oli jo aikansa elänyt ja osa vanhan sekoittajan tiivisteistä vuoti. Uudeksi ammeeksi valittiinkin ajaton ja valkoinen Bathlifen kylpyamme. Meillä varsinkin lapset rakastuivat Amerikan aikoina kylpyammeessa kylpemiseen ja se olikin iso syy, miksi päädyttiin amme uusimaan sen sijaan, että olisimme vain laittaneet suihkun tilalle.

kylpyhuone

Viimeisenä ilme viimeisteltiin uusilla valaisimilla, pyyhe- ja paperitelineillä sekä nupeilla. Suomessa on markkinoilla todella vähän kylpyhuonetuotteita kiillotetusta nikkelistä ja sen vuoksi kaikki yläkerran vetimet sekä pyyhe- ja paperitelineet tuotiinkin Amerikasta. Myös mummini virkkaama matto ja tikashylly päätyivät koristamaan kylpyhuonetta. 

kylpyhuone

Nyt enää pohditaan, pitäisikö kylpyhuoneeseen asentaa laskosverho ikkunan eteen tuomaan pehmeyttä vai löytää kattoon asennettava suihkuverhoteline.

kylpyhuone

Kaunista viikkoa kaikille! 🙂 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s