DIY: Syksyinen kukka-asetelma

Viikon alkuun helppo ja näyttävä syksyinen DIY-vinkki. Nyt kun kaupoista alkaa löytymään kurpitsoita, saa niistä loihdittua muutamassa minuutissa kauniin maljakon syksyiselle kukkakimpulle. Helppoa, nopeaa ja kaunista.

syksyinen kukka-asetelma

DIY Syksyinen kukka-asetelma

 1. Syksyiseen kukka-asetelmaan tarvitset:
  • Kurpitsa (10-15cm korkea)
  • Sakset, veitsi ja jäätelökauha / lusikka
  • Maljakko (matalampi kuin kurpitsa)
  • Eri värisiä ruusuja tai muita kukkia
  • Koristelehtiä ja/tai heiniä
 2. Tee kurpitsaan maljakon kokoinen aukko ja kaiverra sisällys pois jäätelökauhalla tai lusikalla niin, että maljakko mahtuu kurpitsan sisälle
 3. Aseta maljakko kurpitsan sisälle, täytä maljakko vedellä ja kukkavirkisteellä
 4. Leikkaa kukat sopivat pituisiksi ja asettele maljakkoon. Lyhennä heinät ja koristelehdet ja lisää asetelmaan.

Kaupoista saa myös ostettua valmiita syksyisiä kukkakimppuja, jolloin ei tarvitse kuin itse lyhentää kukkakimput sopivan pituisiksi. Luonnosta löytyy kuitenkin vielä paljon kasveja ja heiniä, joita voi myös käyttää asetelmissa. Itse esimerkiksi käytin paria aroniapensaan oksaa sekä heiniä omassa asetelmassani.

diy-kukka-asetelma

Syksyisellä kukka-asetelmalla saa tuotua kivasti väriä esimerkiksi ruokapöytään tai olohuoneeseen sohvapöydälle tuotuna. Tai mikseipä näitä voisi käyttää myös ulkona, jolloin kukka-asetelman sijaan kurpitsaan voisi laittaa esimerkiksi krysanteemin tai kanervan. Kurpitsat voi myös maalata omaan makuun sopivaksi esimerkiksi maalaamalla valkoisella tai liitutaulumaalilla. 

kukka-asetelma-syksy

Mä jo odotan, että päästään vähän pidemmälle syksyyn ja lokakuulle, kun kurpitsoita tulee kunnolla myyntiin ja pääsee vihdoinkin kaivertamaan muutaman Halloween-kurpitsan. Me ollaan myös pitämässä tänä vuonna Halloween-juhlat, mikä varmastikin tulee pian näkymään myös blogin puolella. Luvassa onkin useampi Halloween-aiheinen DIY-ohje sekä sisälle että ulos.

Sitä ennen mä kuitenkin toivotan hyvää alkanutta viikkoa ja maanantaita! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s