Koiramäen pajutalli / Kurpitsafestivaalit

Meidän perhe kävi sunnuntaina ensimmäistä kertaa tutustumassa Koiramäen Pajutalliin, missä pidettiin viikonloppuna myös tilan omat kurpitsafestivaalit. Koiramäen Pajutalli sijaitsee aivan Vantaan ja Tuusulan rajalla, lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää, Tuusulanväylän varrella. Paikka on aivan ihastuttava vanha maalaismiljöö, josta löytyy kahvilan ja sisustus- ja lahjatavarapuodin lisäksi myös ihastuttavia eläinasukkaita ja pajuista punottuja eläimiä ja peikkoja. 

koiramäen pajutalli

Nyt kurpitsafestivaalien aikaan tila oli myös koristeltu todella kivasti kurpitsoilla ja erilaisilla syyskoristeilla ja -kukilla, joita oli myös mahdollisuus ostaa. Lapsilla oli myös mahdollisuus pyörähtää karusellissa ja vetää narua.

koiramäen-pajutalli

koirama%cc%88en-pajutalli2

koirama%cc%88en-pajutalli14

koirama%cc%88en-pajutalli3

Pihapiiristä löytyi lapsille myös oma lastenaitta, josta oli tehty lapsille varta vasten oma leikkipaikka. Pienestä aitasta löytyi niin lasten huonekaluja kuin myös leluja esim. kauppaleikkeihin. Paikasta tuli itselle niin vahvasti mieleen omat muistot ukkini vanhalta maatilalta, jossa oli myös vanhoja aittoja, kanoja, pässejä ja lääniä ympärillä.

koiramäen pajutalli

koiramäen pajutalli

Myös Koiramäen Pajutallilla sai ihmetellä kotieläinten menoa. Kanien ja minipossujen lisäksi tilalta löytyi myös kolme alpakkaa. 

koirama%cc%88en-pajutalli6

Kotieläinten lisäksi Pajutallilta löytyi myös pajuista punottuja eläimiä ja pihapiiriin oli tehty Peikkometsä, joka oli täynnä toinen toistaan hienompia hahmoja, kuten peikkoja, pöllöjä ja lintuja. Pajuista oli myös tehty erilaisia majoja, aitoja ja kukkatelineitä. Voi kun oppisi joskus itsekin yhtä taitavaksi tai edes tekemään yksinkertaisen koristeen pajuista ja oksista!

koiramäen pajutalli

koiramäen pajutalli

Tilalta löytyi myös ihastuttava 1850-luvulta peräisin oleva päärakennus, joka kätkee sisäänsä sisustuspuodin ja kahvilan. Päärakennuksen yhteydessä oli myös ulkoterassi, minne pystyi istahtamaan hetkeksi juomaa kahvia kera tuoreen pullan ja ihastelemaan paikkaa.

koiramäen pajutalli

Nyt kurpitsakarnevaalien aikaan tilalle oli pystytetty vohvelikahvila ja ai että sieltäkin tuli ihana tuoreen pullan tuoksu. Miten näin kauniita paikkoja, missä vielä tuoksuukin hyvältä, voi löytyä näin läheltä ja vielä ihan lähellä isoja kaupunkeja.

koiramäen pajutalli

Mä olisin kyllä voinut jäädä hypistelemään pidemmäksikin aikaan puutarhamyymälässä myytäviä pajukoreja ja ulkona myytäviä kurpitsoja ja syyskoristeita. Mä olen kyllä aina ihan fiiliksissä, kun löytyy tällainen vanha maalaistalo, missä on onnistuttu säilyttämään vanhan ajan tunnelma ja jatkettu vanhoja perinteitä sukupolvien yli. Ja sen lisäksi tila oli vielä todella kauniisti ja runsaasti koristeltu syksyyn. Ja mä kun pelkäsin, ettei Suomesta löydy kunnon tilaa kurpitsoineen ja punaisineen maalaistaloineen. 

koiramäen-pajutalli

Ei ole varmaan iso yllätys, että vierailulta lähti mukaan kaksi jättikurpitsaa koristamaan meidän syksyistä etukuistia. Kun joulusesonki alkaa, tilalla tulee varmasti taas käytyä pyörähtämässä. Mä odotan innolla, miten tila on joulun aikaan koristeltu ja mitä kaikkea ihanaa sisustuspuodista silloin löytyy. 

koiramäen pajutalli

Tiedätkö samanlaisen tilan jossain päin Suomea? Olisi aivan ihanaa löytää ja päästä tutustumaan muihinkin samanlaisiin maalaismiljööihin. 

Kaunista syyspäivää kaikille!

T. Katja

Yksi kommentti artikkeliin ”Koiramäen pajutalli / Kurpitsafestivaalit

  1. Näyttää ihanalta! Itselläni on sormet syyhynnyt että pääsisin jonnekin kurpitsamarkkinoille! Kurpitsasesonki on ihan mun sesonki! Käy tsekkaamassa munkin blogi, jos kiinnostaa! 🙂
    Iida

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s