Sadonkorjuujuhla

Sen jälkeen kun me muutettiin keväällä Suomeen, on meille siskoni kanssa ehtinyt jo muodostua perinteeksi kokkailla joka kuukausi ruokaa pitkän kaavan mukaan yhdessä miestemme kanssa meidän luona. Meillä on myös siskoni kanssa yhteensä kolme lasta, joten serkuksetkin saavat silloin leikkiä koko illan yhdessä ja me aikuiset saadaan kokkailla pitkin iltaa ja loppuillasta kaikki saavat vielä syödä vatsansa täyteen loistavalla ruualla.

sadonkorjuujuhla kattaus

Viimeksi me herkuteltiin amerikkalaiseen tyyliin kunnon itsetehdyillä hampurilaisilla ja bataattiranskalaisilla ja nyt lauantaina teemana oli sadonkorjuujuhla. Tällä kertaa me saatiin mukaan myös meidän äiti, joka oli tullut viikonloppulomalle meidän tyttärien luokse.

sadonkorjuujuhla kattaus

Mä kokeilin viime viikolla jo etukäteen syksyistä kattausta ja nyt lauantaina kattasin pöydän melkein samalla kaavalla. Ainoastaan alkupalalautaset vaihdoin syviin lautasiin ja viinilasit lisäsin juomalasien rinnalle. 

sadonkorjuujuhlat alkukeitto

Menu me rakennettiin kasvisten ja sienten ympärille ja syyskuu onkin vielä ihan loistavaa aikaa viettää sadonkorjuujuhlia, kun kaupoista ja omasta pihasta saa kaiken tuoreena ja kotimaisena. Meidän menu olikin varsin kasvis-, sieni-, ja hedelmäpainotteinen. 

sadonkorjuujuhlat sienikeitto

Sadonkorjuumenu

Alkupala:

Kantarellikeitto ja leipä

Pääruoka:

Sisäpaisti ja piparjuurimajoneesi

Kantarellikastike

Rosmariiniperunat

Uuniporkkanat

Jälkiruoka:

Omenapiirakka

Kirsikkapie

Juustolautanen

sadonkorjuujuhlat perunat

sadonkorjuujuhlat pääruoka

sadonkorjuujuhla

Ja ai, että oli taas hyvää ruokaa. Liha oli maukasta ja alkuruuan kantarellikeittokin oli juuri sopivan suolaista ja kermaista. Ja jälkiruuat. Olikohan kolmas kerta viikon sisällä, kun tein amerikkalaista omenapiirakkaa ja on se vaan niin hyvää.  Ja onnistuu muuten tehdä myös gluteenittomana. Siskoni teki myös ihan mielettömän hyvän kirsikkapiirakan oman pihan kirsikoista valmistetusta kirsikkahillosta. Seuraavaksi meillä onkin luvassa marraskuussa ranskalainen ilta ja joulukuussa jouluateria. Ja siinä välissä vielä juhlitaan synttäreitä ja Halloweenia isommalla porukalla.

sadonkorjuujuhlat juustolautanen

Sadonkorjuujuhlat jälkiruoka

Loistavaa maanantaita kaikille! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s