Tyylikäs ja tunnelmallinen olohuone

Siitä on aikalailla 1,5 vuotta taaksepäin, kun meidän perhe asui vielä Chicagossa ja satuimme mieheni kanssa taas selailemaan oikotien asunto-ilmoituksia. Meillä kun on ollut ties kuinka pitkään huvina selailla asunto-ilmoituksia ilman minkäänlaista tarkoitusta ostaa uutta kotia, mutta tänä kyseisenä päivänä silmiin osui myynti-ilmoitus, joka kiinnitti samantien huomioni. Ja loppu on arvatenkin historiaa.

tyylikäs olohuone

Muiden asunto-ilmoitusten joukosta silmiin osui aivan upea omakotitalo loistavalla sijainnilla. Talossa oli todella monta tekijää, jotka tekivät siitä ainakin mulle ”sen täydellisen haaveiden kodin”.  Ja pari kuukautta myöhemmin haaveiden koti oli vaihtanut omistajaa ja me oltiin ostettu meille ”se haaveiden koti” Suomesta. Uskomattominta on se, että me ei edes nähty taloa kuin skypen välityksellä.

Mutta päivääkään ei olla kaduttu talon ostoa ja vieläpä edes oikeastaan näkemättä sitä. Nyt talosta on pintarempattu koko tämän kesän ajan meidän perheen näköinen koti. Meille jäi myös kauppojen tekohetkestä vuosi aikaa suunnitella kodin uusia pintamateriaaleja ja sisustushankintoja. Ja melkein uskaltaisin sanoa, että lopputuloskin on sen näköinen.

tyylikäs olohuone

Olohuone on ollut aina meille se tila ja huone, jonka pitää olla koko perheen yhteinen tila, missä jokainen viihtyy ja pystyy rentoutumaan. Siinä vaiheessa, kun talon sisustusta lähdettiin miettimään, selvää oli myös se, että halusimme pitää kiinni talon tunnelmasta ja sisustustyylistä. Lopputuloksen piti siis olla tyylikäs, mutta kuitenkin samaan aikaan tunnelmallinen, rento ja kodikas. 

Mä selailinkin aika monta päivää Pinterestiä ja erilaisia amerikkalaisia sisustussivustoja ja tallensin kaikki kuvat, joissa oli jotain mitä toivoin saavani omaankin kotiin. Oli tietyn mallisia huonekaluja, oli tunnelmakuvia ja kuvia, joiden värimaailma tuntui omalta. Seuraavaksi me mietittiin budjetti, jolla uusi koti remontoitaisiin ja sisustettiin.

Kodikas olohuone

Ja sitten päästiin siihen hauskimpaan tehtävään; uusien huonekalujen ostoon. Ja vieläpä Amerikassa. Rehellisesti voisin sanoa, että meidän koti ei todellakaan näyttäisi samalta ilman kahden vuoden asumista Chicagossa. Sisustamisesta teki myös asteen helpomman sen, että mieheni antoi käytännössä mulle ihan vapaat kädet huonekalu-päätöksissä.

Kodikkuutta mä lähdinkin hakemaan muhkeilla nojatuoleilla ja divaanilla sekä ruskealla puisella tv-tasolla, yhdistettynä meidän vanhaan valkoiseen sohvaan. Amerikasta löytyi myös edullinen matto-liike netistä, jonka kautta tilasin ison ja pehmeän maton olohuoneeseen. Meille on ehdottoman tärkeää, että olohuone ei ole kuin antiikkiliike, vaan paikka, missä voi olla rennosti ja lapset pystyvät leikkimään lattialla.

Me haluttiin tehdä olohuoneesta kuitenkin myös tyylikäs ja ehkä jopa hienostunut, samantyylinen kuin talon sisustus oli ollut ennen meitä, ja pienillä materiaalivalinnoilla kuten kiillotetulla nikkelillä ja ripauksella kultaa, sisustukseen saatiin kaivattua arvokkuutta ilman että mukavuus kärsi. Meidän olohuoneen valaisimet ovatkin kaikki nikkeliä kattovalaisinta lukuunottamatta ja takan peili kullattu. Myös verhotangot on kiinnitetty katonrajaan ja verhot ripustettu tankoihin sormikoukuilla, jotta tilaan saataisiin tilan tuntua ja arvokkuutta.

Kaunis takka

Olohuoneen sisustuksesta haluttiin myös hillitty, mutta kuitenkin tunnelmallinen ja siinä isoimmassa roolissa olivat ehdottomasti värit, jotka valittiin huonekaluihin ja pintamateriaaleihin. Mä ihastuin meidän kodin värimaailmaan Chicagossa ja samat sävyt valittiin myös uuteen kotiin; luonnollisia sävyjä kuten ruskeaa, harmaata, beigeä ja valkoista. 

Ja nyt kun näkee kaikki huonekalut paikoillaan, seinät maalattuna ja uusi parketti asennettuna, mä en voisi olla yhtään tyytyväisempi olohuoneeseen. Tämä on todellakin se oma haaveiden olohuone, jossa on kaikki, mistä vain haaveilin vielä pari vuotta sitten. Tyylikäs ja hienostunut, mutta samaan aikaan kuitenkin rento, kodikas ja tunnelmallinen.

olohuone

Ja enää ei tarvitse selailla myynti-ilmoituksia. Paitsi ehkä vain saadakseen vahvistuksen sille, että kauniimpaa kotia ei oltaisi voitu ostaa.

Rentoa perjantaita kaikille! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s