Kuinka luoda klassisen kaunis syksyinen kattaus

Me ollaan viettämässä viikonloppuna siskoni ja hänen perheen kanssa pieniä sadonkorjuu-juhlia ja halusin jo etukäteen miettiä sopivaa kattausta, joka sopii teemaan; syksyistä, tunnelmallista ja yksinkertaisen kaunista. Syksyisen kattauksen saakin loihdittua helposti kynttilöillä ja syksyisillä väreillä.

1. Kynttilät

Syksyinen kattaus kynttilät

Kynttilät ovat ihan ehdoton osa kattausta, jolta haetaan tunnelmaa ja varsinkin näin syksyisin kynttilät luovat vielä kaunista valoa iltojen hämärtyessä. Kynttilänjalat löysin Clas Ohlsonilta, jonka sisustusosasto oli varsin kiva yllätys, kun siellä viimeksi kävin. Kultaiset kynttilänjalat toimivat myös kauniina sisustuselementtinä pitäen yleisilmeen selkeänä ja klassisen kauniina. 

2. Juomalasit

syksyinen kattaus lasit

Punaisilla juomalaseilla saa tuotua kivasti ripauksen väriä joulun lisäksi myös syksyiseen pöytään. Mä olen huomannut viimeisen parin vuoden aikana, että suomalaiset käyttävät todella vähän värejä ja luottavat paljon valko-musta-harmaaseen, varsinkin kotonaan, kun taas amerikkalaiset käyttävät paljon monipuolisemmin värejä. Joten jos tästäkin kattauksesta haluaisi enemmän suomalaiseen ja skandinaavisempaan tyyliin sopivammin, vaihtaisin punaiset juomalasit kirkkaisiin tai valkoisiin. Musta on kuitenkin tullut niin amerikkalainen viimeisen parin vuoden aikana, että kaipaan ruokapöytäänkin ripauksen värejä.

3. Valkoiset lautaset

syksyinen-kattaus-lautaset

Lautasiksi valitsin Ikean valkoiset ja Macys’in valko-kultaiset lautaset. Valkoiset lautaset ripauksella kultaa tuovat pöytään kaivattua vaaleutta ja klassisuutta. Ikean lautasista on tullut mulle ihan suosikki, koska ne ovat niin monipuoliset. Ne kun sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. 

4. Kultaiset aterimet

syksyinen-kattaus-va%cc%88lineet

Kultaiset aterimet ovat ihan ykkösvalinta, jos kattauksesta haluaa klassisen ja tyylikkään. Omani löysin CB2 -liikkeestä Chicagosta. Suomessa kultaiset aterimet ovat kuitenkin sen verran hintavat, että kannattaa melkeinpä jo samalla rahalla ostaa lennot New Yorkiin ja käydä sieltä ostamassa aterimet esim. CB2:sta. 

5. Syksyiset kangasservetit

syksyinen kattaus

Kattauksen viimeistelee syksyiset kangasservetit, jotka tuovat kattaukseen myös tyylikkyyttä ja hillitysti väriä. Kangasservettien tilalla voisi käyttää myös paperiservettejä, mutta mä tykkään käyttää muutaman hengen kattauksissa kangasservettejä. Niitä kun ei tarvitse heittää käytön jälkeen roskiin, vaan ne voi laittaa pesuun ja seuraavalla kerralla taas uudelleen käyttöön. Ja onhan ne asteen tyylikkäämmät kuin paperiservetit.

kaunis-syksyinen-kattaus

Lopputuloksena on siis varsin simppeli, mutta kuitenkin tyylikäs ja kaunis kattaus. Kunhan kauppoihin alkaa ilmestymään enemmän kurpitsoja, on vuorossa vielä amerikkalaisempi ja runsaampi kattaus, jossa voi leikitellä enemmän syksyisillä koristeilla ja väreillä.

Mukavaa torstaita kaikille! 🙂

3 kommenttia artikkeliin ”Kuinka luoda klassisen kaunis syksyinen kattaus

  1. Paluuviite: Sadonkorjuujuhla | Rosehill

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s