Welcome to Rosehill

Tervetuloa Rosehilliin!

etukuisti

Täällä asun minä, Katja, kolmekymppinen perheenäiti yhdessä mieheni sekä 7-vuotiaan poikani N:n ja 5-vuotiaan tyttöni S:n kanssa. Me ollaan juuri muutettu takaisin Suomeen Chicagosta Yhdysvalloista, missä asuimme kaksi vuotta. 

Uuden kotimme löysimme pääkaupunkiseudulta. Ihastuttavan melkein 200 m2:n puutalon, jonka ruutuikkunoista voi katsella ulkona leikkiviä lapsia ja pihalla hyppiviä jäniksiä ja oravia. Isossa maalaiskeittiössä on tilaa leipoa viikonloppuisin tuoksuvia leivonnaisia. Syksyn tullessa omaan takkaan saa sytyttää tulen, jonka ääreen koko perhe kokoontuu pelaamaan pelejä. Piha, jossa omena- ja kirsikkapuut kasvavat, lapsilla on tilaa temmeltää ja nauru raikaa, kun ystävämme ovat kokoontuneet yhteen viettämään kesä- ja syysiltoja.

Perheessämme puhutaan sujuvasti suomea ja englantia ja välillä kumpaakin yhtä aikaa tai sekoittaen. Amerikkalaisuus näkyykin vahvasti elämässämme ja kodissamme. Oikeastaan elämämme on aika täydellinen sekoitus amerikkalaista värikkyyttä ja suomalaista rauhallisuutta.

Ammatiltani olen insinööri, mutta viimeisen parin vuoden aikana mulla on ollut mahdollisuus toteuttaa haaveeni ja opiskella valokuvaajaksi. Se tunne, kun onnistuu vangitsemaan täydellisen maisema- tai fiiliskuvan on niin mahtava, että sen eteen jaksaa tehdä töitä joka ikinen kerta. 

Valokuvaamisen lisäksi rakastan leipomista, varsinkin juustokakkujen ja marjapiiraiden. Käsillä tekemistä, askartelua, pihatöitä ja sitä että saan poimia tuoreita omenia ja luumuja omasta pihasta. Äitinä olemista, lapsen naurua ja leffailtoja lasten kanssa. Positiivista asennetta ja sitä, että mielummin etsitään uusia näkökulmia ja ratkaisuja kuin sanotaan heti kättelyssä ”ei”. Mä rakastan hitaita viikonloppuaamuja, kun saa olla puolille päiville yöpuvussa tekemättä mitään. Ja ystäviä, mun elämän suolaa, joka saa elämän maistumaan niin paljon paremmalta. Ja juhlia, kun puhe sorisee ja pöydät notkuvat herkuista. Pimenevistä illoista, takkatulesta ja ruskasta. Ja fiilistelystä. 

Ja tätä varmastikin tulee olemaan myös Rosehill. Tervetuloa mukaan!

2 kommenttia artikkeliin ”Welcome to Rosehill

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s